ALTIN SÜT NEDİR?

15 August 2024 12:47
Anasayfa ·Beslenme ·ALTIN SÜT NEDİR?

ALTIN SÜT NEDİR?

Altın Süt Nedir?

 

Süt, çubuk tarçın, zerdeçal, bal(ya da pekmez)karabiber,karanfil temel alarak yapılan bir içecektir.Binlerce yıl önce Hindistan'da doğmuştur;ayurveda beslenmede süper gıda kategorisindedir.

 

Ayurveda 5000 yıldan daha uzun bir süre önce antik Hindistan'da olan dünyanın en eski sağlık sistemidir.Aslında Çin, Batı toplulukları ve bitkibilim dünyası dâhil kaynak olarak temel aldığı sağlık sistemi olarak da bilinmektedir. Sanskritçe Ayurveda kelimesi 'yaşam bilgisi' anlamına gelmektedir ve tamamen sağlıklı yaş almanız için hayatınızın tüm yönleri hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı oluyor.

Bu şifa sistemi beden,zihin,ruh bütünlüğünün dengesini savunur.

 

Bu altın sütün iyileştirici gücü,her biri faydalı özelliklere sahip olan baharatlardan gelir böylece birlikte güçlü bir iksire dönüşürler.

 

Hindistan'da zerdeçalın iyileştirici özellikleri uzun yıllardır bilinmektedir.Sağlığın korunmasına ilişkin geleneksel öğretiler,bu baharatın çok çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmasını önermektedir.Son yıllarda Amerikalı ve Avrupalı doktorlar ile bilim insanları zerdeçalın sihirli özelliklerinden bahsetmeye başladı.

 

Kilo vermeye yardımcıdır;tok tutma özelliği vardır,ödem atmaya yardımcı olarak şişlinliğe iyi gelir,metabolizmayı hızlandırır,sindirimi düzenler,inflamasyonu azaltır,bağışıklığı güçlendirir,kalp sağlığını destekler,toksinlerin atılmasına yardımcı olurken;ciltte gözle görülür değişiklikler yaratır,regli sancılarını yatıştırır,karaciğer yağlanmasına engel olur

Benzer Paylaşımlar