Son Dönemde Sıkça Duyduğumuz...

29 January 2021 09:06
Anasayfa ·Wellness ·Son Dönemde Sıkça Duyduğumuz...

Son Dönemde Sıkça Duyduğumuz...

Vücudumuzda bulunan 7 enerji merkezi olan çakralar gözle görülmez güçlü elektrik alanlarıdır. Bu 7 çakra; vücudun endokrin sistemindeki yedi iç salgı bezini yönetir ve bu salgı bezleri de yaşlanma süreci dahil olmak üzere tüm vücut fonksiyonlarını düzenler.
"Kök Çakra olarak adlandırılan ilk merkez kuyruk sokumunda bulunur. İkinci merkez ise (Sakral Çakra) karın bölgesinin alt kısmında yer alır. Üçüncüsü (Göbek Çakrası/solar plexus) göbek deliğinin hemen üstü ve göğüsün altındadır. Dördüncü merkez (Kalp Çakrası) göğüsün tam ortasındadır. Beşinci merkez (Boğaz Çakrası) boğaz bölgesinde yer alır. Altıncı (Alın Çakrası) alnın tam ortasında ,iki kaşın arasındadır. Ve en yüksekteki yedinci merkez (Taç Çakrası) başın en üst kısmındadır.
 "Sağlıklı bir bedende,bu girdapların hepsi hızla dönerek,prana ya da eterik diye de adlandırılan evrensel yaşam enerjisinin yukarı doğru bir akımla tüm endokrin sisteminde dolaşmasına olanak verir. Ama bu merkezlerden biri ya da birden fazlası yavaşlarsa , yaşam enerjisinin akışı kısıtlanır ya da engellenir ve bu yaşlanmanın ve hastalık halinin bir başka adıdır."

" Sağlıklı bir bireyde,girdap gibi dönen bu çakralar bedenden dışa doğru genişler ama yaşlı,zayıf ve hastalıklı bireylerde zorlukla yüzeye ulaşırlar. Sağlığı,gençliği ve yaşam enerjisini tekrar kazanmanın en hızlı yolu,bu enerji merkezlerinin yeniden normal bir şekilde dönmelerini sağlamaktan geçer. Ve bunu sağlamak için yapılması gereken beş basit egzersiz vardır. Her biri tek başına fayda sağlasa da, en iyi sonucu elde etmek için beşini birden uygulamak gerekir"

" Kendimizi uygar olarak adlandırsak da aslında karanlık çağın en karanlık döneminde yaşıyoruz. Bununla birlikte daha iyi ve daha parlak günlere hazırlanıyoruz. Öz bilincini daha üst seviyelere çıkarmak için çaba gösteren her bir kişi , aynı zamanda bir bütün olarak tüm insanlığın bilinç seviyesinin artmasına yardım ediyor. Bu yüzden 5 hareket sağladığı fiziksel faydaların da ötesinde bir etkiye sahip."

"Başlangıçta bir hafta boyunca 3 tekrar ve takip eden diğer haftalarda 2 arttırarak devam ettirilir. Yani 3 tekrar,5 tekrar,7 tekrar arttırılarak 21 tekrara ulaşmış olunur."

"Gençlik ve dinçlik ile yaşlı ve sağlıksız olma arasındaki tek fark,çakralrın dönüş hızıyla ilgilidir. Hızı normal hale getirebildiğinizde,yaşlı insan da kendini yeniden doğmuş gibi hisseder."

Benzer Paylaşımlar

Bir Şamana Sormuşlar...

29 January 2021 09:07